Soanlahti

Soanlahden seljällä, Jänisjärven rannalla suolatta söisin, kengittä käisin jos siellä elää saisin

Uutiset

Seuran tunnus on on esillä Kuntaliiton  vaakunakokoelmassa ja Karjalatalolla.

 

Seuran tunnukset

Soanlahtelaisten seuran standardin (vaakunan) on suunnitellut kokkolalainen Bo Aurén 1977. 

Seuran lipun on suunnitellut vaasalainen Kalevi Jännes 1976.

Soanlahtelaisten pitäjäseuran lippu: Kuva:R.Viitakangas

Suosittelemme nettiselaimeksi MozillaFirefoxia tai InternetExplorer9 tai uudempi.   

Olemme tulleet Värtsilästä maantietä lähes kolmekymmentä kilometriä kivuten ja laskeutuen vaarojen rinteitä, kun viimein käännymme Lauri ja Olga Makkosen talon kohdalta postirinteeseen. Vasemmalla asuvat räätäli Heikki ja vaimonsa Maria Haimakainen, sitten on kirvesmies Esa Kanervan koti ja samoin kirvesmies Antti Hasusen koti - ja onpa hänellä siinä komia piha!

Rinne jyrkkenee, aikanaan sen koki myös 6. polkupyöräpataljoona alamäessä kolaroidessaan.   Mutta jatketaan... on sairaanhoitaja Vassi Issakaisen koti, Weckmannien maata, ensin Reinon ja sitten Ilmarin. Jopa ollaan Kalle Nissisen kaupan kohdalla, postitoimistossa on ovet auki ja kahvila Kulmassa riittää tarjoilija Anna Muhosella asiakkaita.

Nyt ollaan jo kylän risteyksessä, edessä on Säästöpankki, Nuorisoseuran talo ja Osuuskauppa. Oikealla tie vie kirkolle, pappilaan, laivarantaan tai uheilukentän ohi Pohjoispäähän. Vasemmalta pääsee Suistamon ohitustielle, ohi kunnan puhelinkeskuksen, kulkutautisairaalan, osuusmeijerin, maamiesseuran lainajyvästön, maanviljelyskoulun, kunnanviraston, valtion metsänhoitajan komean tilan... mihin suuntaan tästä lähtisin.... tässä pitäjässä riittää katseltavaa ja tutustuttavaa -  ja kylät! Soanlahden kylät, niitä ei saa unohtaa...

Tervetuloa Soanlahdelle  - muistoissa ja nykypäivässä!